Detalii antrenamente

bookmark_border Antrenamentele se țin de 2 ori pe saptămână în zilele de marți si de sâmbătă.
bookmark_border Marți antrenamentul are loc de la ora 19:30.
bookmark_border Sâmbăta antrenamentul are loc de la ora 12:00.
bookmark_border Antrenamentele durează 3 ore. Și se țin 8 sau 9 antrenamente pe lună, în funcție de calendar.
bookmark_border Rugăm insistent cursanții să fie prezenți în vestiar cu minim 15 minute mai devreme față de ora la care începe antrenamentul, pentru a avea timp să se schimbe în echipamentul de sală. La orele menționate pentru începerea antrenamentului (19:30, respectiv 12:00), deja are loc încălzirea.

report

Ne rezervăm dreptul de a ne selecta cursanții!

historical european martial arts drill kron to ringen

Locatie

Sala se află la adresa Piața Bucur, la 5 minute de Piața Unirii, în cadrul sălii de Fitness "No Limits", la ultimul etaj. Se ajunge în sala noastră trecând prin sala de cross-fit de la acest ultim etaj. Este o usă pe peretele cu oglinzi. Pentru mai multe detalii, contactați-ne.

historical european martial arts drill ringen

Sezoane de studiu

Clubul organizează antrenamentele pe sezoane de studiu.

Sezoanele sunt pe două niveluri de dificultate: Începători și Avansați.

După terminarea nivelului de Începători, cursantul poate promova la Avansați, iar după promovarea nivelului de Avansați, cursantul poate continua la club, prin antrenament personalizat cu instructorii, în perspectivă competitivă.

Orice persoană care dorește să se înscrie la cursurile Iron Will HEMA Academy își poate alege nivelul de dificultate.

Dar cei care vor să înceapă direct de la nivelul de Avansați vor trebui să treacă prin evaluarea generală pentru nivelul Începători. Iar cei care vor să vină la antrenament direct pentru antrenament personalizat cu instructorii, vor trebui să treacă atât prin evaluarea generală pentru Incepatori, cât și prin cea generală pentru Avansați.

Lecțiile vor consta în diverse concepte și tehnici reunite în cadrul aceleiași unități de studiu.

O lecție va fi predată în cadrul unui antrenament, iar apoi va fi repetată identic la încă 3 antrenamente. După care se va trece la următoarea lecție, indiferent dacă unii cursanți nu au fost prezenți la nici unul dintre antrenamentele în care s-a predat lecția respectivă.

Altfel spus, odată început un sezon (fie de Începători, fie de Avansați), lecțiile vor continua una după alta, fără a fi reluate, indiferent de frecvența prezentării la antrenamente a cursanților, până la terminarea sezonului.

Totuși, dacă absolut toți cursanții dintr-o categorie lipsesc la un intreg modul/lecție (adică 4 antrenamente consecutive în formatul curent), atunci se poate preda din nou lecția respectivă, pentru beneficiul lor.

Sezoanele (atât cel de Începători cât și cel de Avansați) au durata fixă (cu excepția concediilor sau a evenimentelor neprevăzute și înafara controlului clubului) și durează cât este necesar pentru a se parcurge toate tehnicile de la acel nivel, în cadrul definit mai sus (o lecție per antrenament și repetarea ei la următoarele 3 antrenamente).

Momentan, sezonul de Începători durează aproximativ 4 luni (8 module, 32 antrenamente). Dar este posibil să ajustăm durata, după ce se termină, în funcție de observațiile făcute de noi pe parcursul sezonului.

historical european martial arts drill zwerchau

Evaluare

Odată terminat sezonul, va urma o perioadă de evaluare generală în care va fi evaluat fiecare cursant pe toate tehnicile învățate.

Evaluarea va consta în demonstrarea tehnicilor învățate în fața unui instructor, care îi va evalua rata de succes privind execuția lor, din 10 repetări ale tehnicii examinate.

bookmark_border Sub 5/10 rata de succes keyboard_arrow_right recomandarea fermă a instructorului pentru repetarea sezonului de către cursant.
bookmark_border Între 5/10 și 8/10 rata de succes keyboard_arrow_right recomandarea instructorului pentru studiul suplimentar al tehnicilor respective în timpul liber al cursantului.
bookmark_border Peste 8/10 rata de success keyboard_arrow_right felicitări din partea instructorului și recomandarea de a trece la următorul nivel de studiu.

report Indiferent de recomandarea instructorului, cursantul are dreptul să treacă la următorul nivel de antrenament (de la Începători la Avansați sau de la Avansați la antrenament personalizat cu instructorii). Dar o face pe răspunderea sa și asumându-și responsabilitatea că rezultatele pe care le va avea mai departe depind exclusiv de el/ea, nefiind vina instructorului, care i-a recomandat sa reia tehnicile pe care nu le stăpânește.

report Pentru a trece de la o categorie la alta (Începători -> Avansați; Avansați -> antrenamente specializate), este nevoie ca fiecare cursant să aibă minim 1 prezență la fiecare lecție/modul în categoria din care pornește, în cadrul sezonului respectiv de studiu. Daca nu întrunește minim 1 prezență la fiecare lecție/modul, nu poate avansa la următoarea categorie, ci va repeta curriculumul aferent, sezonul următor de studiu.

report Pentru motive justificate (concediu, probleme medicale, decese în familie etc.), anumiți studenți vor putea trece la următoarea categorie, fără să repete sezonul, dar în aceste situații decizia este exclusiv a instructorilor Iron Will HEMA Academy!

historical european martial arts guard von tag langenort

Desfășurarea unui antrenament

Sesiunile noastre de antrenament încep cu o serie scurtă de exerciții de încălzire, concepute pentru a crește fluxul sanguin în țesuturile musculare îmbunătățind mobilitatea cursanților, reducând riscul de accidentare și crescându-le capacitatea de efort.

Aceasta este urmată de prezentarea teoretică a conceptelor ce urmează a fi studiate, demonstrarea lor de către instructor și aplicarea lor practică de către cursanți prin executarea de exerciții specifice. Pentru mai multe detalii vă rugăm citiți curriculum-ul nostru aici.

Pe lângă curriculum, vor exista filme demonstrative pentru tehnicile care fac parte din fiecare lecție.

historical european martial arts theory explanation

Există trei tipuri de echipament necesare pentru HEMA

check_circle îmbrăcăminte sportivă: haine lejere, care lasă pielea să respire și care nu restricționează mișcarea
check_circle echipament de protecție: echipament specializat, conceput și produs într-o asemenea manieră încât să fie apt pentru practicarea HEMA
check_circle arme: simulatoare (sintetice, din lemn sau de oțel) special concepute și produse pentru HEMA

Imbrăcăminte sportivă recomandată

check_circle tricou
check_circle pantaloni scurți sau trening
check_circle șosete sau jambiere
check_circle orice tip de încălțăminte sportivă adecvată pentru sporturi în sală, cu aderența suficientă pentru a permite executarea de porniri și opriri bruște; o pereche de încălțăminte curată pe talpă este obligatorie la antrenament

Echipament de protectie

Echipamentul de protecție necesar variază în funcție de activitatea executată. Vă rugăm să citiți lista detaliată aici.

historical european martial arts light freeplay

Echipament oferit de către club

Clubul nostru oferă echipamentul minim necesar pentru a putea începe studiul și practicarea HEMA la categoria Începători:
check_circle Simulator sintetic de Spadă de Două Mâini Rawlings (cu mâner extins)
check_circle Mănuși HEMA Red Dragon
check_circle Mască de scrimă (min 350N)
Pentru categoria Avansați oferim:
check_circle Simulator de oțel de Spadă de Două Mâini (Federschwert)

Fiecare obiect din echipamentul oferit de club va avea un cod unic pentru a-l identifica față de alte obiecte ale clubului.

Cursanții pot folosi echipamentul oferit de către club pe toată durata sezonului lor de studiu.

report

Fiecare item din echipamentul oferit de club va fi predat unui cursant doar cu caracter temporar pentru a facilita începerea studiului HEMA în condiții de siguranță și eficiență. Dar, cursanții sunt datori să iși achiziționeze restul de echipament care nu este oferit de club cât mai repede cu putință, eliberând echipamentul clubului.

Menționăm că, deși echipamentul oferit de către club pentru categoria Începatori este suficient pentru a începe studiul și practicarea HEMA, în lecțiile de final ale categoriei există activități pentru care acesta nu este suficient. De aceea cursanții trebuie să-și cumpere echipamentul necesar înainte de a se ajunge la aceste lecții. Acest lucru este și mai pregnant la categoria Avansați, unde încă din primele lecții cursanții trebuie să aibă echipament de protecție care nu este oferit de club.

historical european martial arts solo drill practice

Reguli de bază la antrenament

filter_1   Regulile privind siguranța sunt imperative și nenegociabile

HEMA este un sport de contact. Dacă nu se respectă regulile privind echipamentul de protecție necesar, precum și instrucțiunile instructorilor în acest sens, există riscul de accidentări serioase.

Așadar, nu se tolerează nici o abatere de la regulile de siguranță și de la echipamentul de protecție necesar pentru fiecare activitate de studiu.

report_problem La prima abatere de acest gen, cursantul va primi avertisment din partea instructorului și time-out pe margine.
report_problem La a doua abatere de acest gen, părăsește sala și pierde antrenamentul respectiv.
report_problem La a treia abatere, la decizia conducerii clubului, cursantul poate pierde definitiv dreptul de a mai veni la antrenamentele clubului, indiferent dacă a plătit, iar luna nu s-a terminat.

Echipamentul de protecție obligatoriu este prevăzut aici.

filter_2   Fără contestarea instrucțiunilor

Atunci când instructorii dau o instrucțiune care nu încalcă legile României, semnalând că este în calitate oficială, cursanții o execută fără comentarii.

report_problem Când nu se execută acea instrucțiune și se contestă, se primește avertisment.
report_problem La a doua contestație la aceeași instrucțiune, se primește avertisment si 10 flotări (sau genuflexiuni pentru cei care nu pot face flotări).
report_problem La a treia contestație la aceeași instrucțiune, se părăsește sala!
report_problem Daca se continua contestarea instructorilor și după această măsură disciplinară, la decizia conducerii clubului, cursantul poate pierde definitiv dreptul de a mai veni la antrenamentele clubului, indiferent dacă a plătit, iar luna nu s-a terminat.

filter_3   Fără întreruperi

report_problem Nu se întrerupe instructorul atunci când vorbește
report_problem Nici cursanții nu se vor întrerupe între ei
report_problem Când are cineva ceva de spus sau daca avem ceva de întrebat ridicăm mâna și cerem cuvântul

historical european martial arts photoshoot

Tradiție și surse

În clubul nostru, se predă numai Spada de Două Mâini (Longsword). Curricula curenta este bazată pe învățăturile lui Johannes Liechtenauer , Școala Germană, așa cum au fost consemnate în manuscrisele lăsate de către (pseudo) Peter von Danzig zum Ingolstadt , Sigmund Schining ain Ringeck si (pseudo) Hanko Döbringer , transcrise, traduse și sistematizate de către echipa formată din Michael Chidester, Dierk Hagedorn, Cory Winslow, Christian Trosclair, și Thomas Stoeppler prin lucrarea lor "The Recital of the Chivalric Art of Fencing of the Grand Master Johannes Liechtenauer" și interpretate de către membrii fondatori Iron Will HEMA Academy, Andrei Chirleșan și Valentin Lungu.

Este important de subliniat că HEMA este o artă marțială de natură interpretativă, pentru că tradiția vie a acestei arte marțiale a fost transmisă de la maestru la ucenic până la finalul Renașterii, când armele și tehnica folosite au devenit depășite.

Așadar practicanții HEMA sunt nevoiți să redescopere tradiția pierdută și să ofere propria lor interpretare a tehnicilor folosite la care au ajuns prin deducțiile făcute asupra materialelor sursă.

Acesta este și cazul instructorilor noștri. Modul în care sunt predate conceptele și tehnicile de luptă în cadrul clubului sunt interpretarea curentă. Iar aceasta se poate schimba pe viitor, în funcție de rezultatele cercetării continue pe care instructorii noștri o desfășoară.

Suntem, totuși, mai mult decât încântați să discutăm interpretările noastre și să le testăm împreună cu, și împotriva altor membri ale altor cluburi cu alte tradiții și interpretări!

Suntem deschiși și la colaborări voluntare cu istorici și teoreticieni puri, care, deși nu sunt interesați de partea aplicativă și practică a HEMA, vor să ajute prin cercetare în acest domeniu.

Whoops, looks like something went wrong.

(1/1) ErrorException

file_put_contents(/home/ironwill/iron-will-website/storage/framework/sessions/tTS3lqImOq2i0zGNTv4qmv6wIShCAsA3Ivfv15hm): failed to open stream: Permission denied

in Filesystem.php (line 122)
at HandleExceptions->handleError(2, 'file_put_contents(/home/ironwill/iron-will-website/storage/framework/sessions/tTS3lqImOq2i0zGNTv4qmv6wIShCAsA3Ivfv15hm): failed to open stream: Permission denied', '/home/ironwill/iron-will-website/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Filesystem/Filesystem.php', 122, array('path' => '/home/ironwill/iron-will-website/storage/framework/sessions/tTS3lqImOq2i0zGNTv4qmv6wIShCAsA3Ivfv15hm', 'contents' => 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"g5Tvikh2X1Mrcr3P83P4HOV4ZELrda6cQfHPWBi7";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:68:"http://housemapapp.com/iw/overview-practice-recommendations-location";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}', 'lock' => true))
at file_put_contents('/home/ironwill/iron-will-website/storage/framework/sessions/tTS3lqImOq2i0zGNTv4qmv6wIShCAsA3Ivfv15hm', 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"g5Tvikh2X1Mrcr3P83P4HOV4ZELrda6cQfHPWBi7";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:68:"http://housemapapp.com/iw/overview-practice-recommendations-location";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}', 2)in Filesystem.php (line 122)
at Filesystem->put('/home/ironwill/iron-will-website/storage/framework/sessions/tTS3lqImOq2i0zGNTv4qmv6wIShCAsA3Ivfv15hm', 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"g5Tvikh2X1Mrcr3P83P4HOV4ZELrda6cQfHPWBi7";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:68:"http://housemapapp.com/iw/overview-practice-recommendations-location";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}', true)in FileSessionHandler.php (line 83)
at FileSessionHandler->write('tTS3lqImOq2i0zGNTv4qmv6wIShCAsA3Ivfv15hm', 'a:3:{s:6:"_token";s:40:"g5Tvikh2X1Mrcr3P83P4HOV4ZELrda6cQfHPWBi7";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:68:"http://housemapapp.com/iw/overview-practice-recommendations-location";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}')in Store.php (line 129)
at Store->save()in StartSession.php (line 88)
at StartSession->terminate(object(Request), object(Response))in Kernel.php (line 218)
at Kernel->terminateMiddleware(object(Request), object(Response))in Kernel.php (line 189)
at Kernel->terminate(object(Request), object(Response))in index.php (line 58)